REKLAMA
Zdroj: Canva
Čučoriedkový koláč so snehom
Výborný čučoriedkový koláč so snehom, ktorý si zamilujete
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 320 g hladká múka
- 250 g maslo
- 4 ks vajce
- 250 g cukor
- 2 čl droždie sušené
- 4 pl mlieko
- Štipka soľ
- čučoriedka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
95 min.
1. Krok
Z vlažného mlieka, trochu cukru a sušeného droždia pripravíme kvások. Múku, maslo, 4 žĺtky, kvások a štipku soli zamiesime na cesto. Vznikne nám polotuhé cesto, pokiaľ treba, pridáme ešte trošku múky.
2. Krok
Cesto rukami rovnomerne pozatláčame na plech, vystlaný papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste kysnúť cca 90 minút.
3. Krok
Na cesto vysypeme čučoriedky a dáme piecť na 200 stupňov (teplovzdušne) cca 30 minút.
4. Krok
Z vychladených bielkov, štipky soli a 250 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Nanesieme na celý koláč a dáme ešte piecť na približne 15 minút, kým bielková pena nebude dozlatista. Hotový koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.