Čučoriedkový zákusok so šľahačkou
Čakáte návštevu, máte oslavu a netrúfate si piecť žiadnu tortu? Vyskúšajte tento jednoduchý zákusok.
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajcia
- 90 g trstinový cukor
- 1 pl olej
- 1 pl citrónová šťava
- 1⁄2 čl sušená citrónová kôra
- 100 g hladká múka
- 1⁄2 balenia prášok do pečiva
Krém
- 200 ml šťava so zaváraných čučoriedok
- 200 ml voda
- 1 balenie vanilkový puding
- 150 g zavárané čučoriedky
- 1 balenie vanilínový cukor
- 30 g cukor
- 150 g jemný tvaroh
- 1⁄2 sáčku želatíny
- 2 pl vody
Šľahačka
- prášok šľahačka v
- 150 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Šľaháme dlho (cca 10 minút). Následne primiešame citrónovú šťavu a olej. Preosejeme múku s práškom do pečiva a zľahka vymiešame cesto. Nalejeme do formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. Po dopečení uvoľníme z formy, prevrátime a dáme vychladnúť na mriežku.
Vo vode a šťave z čučoriedok rozmiešame pudingový prášok, cukre a uvaríme hustý puding. Do pudingu primiešame čučoriedky. Za občasného miešania necháme vychladnúť a primiešame tvaroh. Želatínu necháme naboptnať vo vode cca 10minút. Následne rozpustíme, pridáme dve lyžice krému, premiešame a zmes vmiešame do zvyšného čučoriedkového krému. Krém nalejeme na vychladnutý korpus, buď vo forme alebo obalený tortovou fóliou. Odložíme stuhnúť do chladničky.
V mlieku vyšľaháme šľahačku do tuha. Šľahačku rozotrieme na vrch zákusku. Ozdobíme podľa predstáv a odložíme ešte do chladničky.