REKLAMA
Zdroj: Iwona Wozniak from Getty Images
Cuketa na prírodno
Jedným z najobľúbenejších letných pokrmov je cuketa na prírodno. Hodí sa ako príloha k mnohým jedlám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks cuketa
- 3 ks cesnak
- 2 čl olivový olej
- 1 čl soľ
- mletá červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Pripravte zeleninu. Cuketu umyte, odrežte konce a nakrájajte na tenké plátky. Netreba ju šúpať. Cesnak olúpte a nakrájajte na drobno.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte plátky cukety a pokračujte v príprave na strednej teplote, kým cuketa nezačne hnednúť a zmäknúť.
3. Krok
Pridajte nasekaný cesnak, soľ a mletú papriku.
4. Krok
Cuketu servírujte teplú. Perfektne sa hodí ako príloha k mäsu alebo rybám, ale môže byť aj samostatným jedlom.