REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q3J37v_4NM4b3z2Y4xf0/24adac993024cc19a40d82d31188c7.png)
Cuketová fašírka
Cuketová fašírka je zdravá, lahodná a jednoduchá alternatíva klasických mäsových fašírok. Ide o veľmi variabilný pokrm, ktorý môže byť servírovaný ako samostatné jedlo alebo príloha.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks cukety
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- 70 g strúhanej mozarelly
- 70 g strúhaného parmezánu
- 1 Lyžice olivového oleja
- 100 g strúhanky
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cuketu pokrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, strúhané syry, olivový olej, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame.
2. Krok
Do zmesi postupne pridávame strúhanku, aby sme dostali hustú konzistenciu.
3. Krok
Rukami tvarujeme fašírky a pokladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Krok
Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 20-25 minút, alebo kým nie sú fašírky zlatohnedé.
5. Krok
Podávame horúce s obľúbenou oblohou alebo zeleninovým šalátom.