Zdroj: hipokrat from Getty Images
Cuketová krémová polievka
Cuketový krém je jeden z mojich najobľúbenejších. Je jednoduchý, ľahký a zároveň sýty, ideálny na letné popoludnia.
Ingrediencie
- 2 ks stredne veľké cukety
- 1 kus pór
- 2 strúčiky Cesnak
- 2 polievková lyžica olivový olej
- 1 litrov zeleninový vývar
- soľ a korenie
- Smotana na podávanie (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Najprv nakrájajte cuketu a pór na malé kúsky. Cesnak nakrájajte nadrobno. Tento tvar a veľkosť ingrediencií funguje najlepšie a umožňuje vám na konci všetko ľahko rozmixovať mixérom.
V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte doň nasekaný cesnak. Chvíľu ho opečte (asi 30 sekúnd).
Pridajte na plátky nakrájanú cuketu a pór. Všetko spolu smažte asi 5 minút - v tejto fáze by ešte nemali byť úplne uvarené!
Po uplynutí tohto času pridajte do roundelu zeleninový vývar. Znížte teplotu a varte približne 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Podľa mojich skúseností by táto doba mala byť dostatočná.
Po uvarení by sa polievka mala rozmixovať na hladký krém. Ja na to používam ručný mixér, ale ak ho nemáte, poslúži aj klasický mixér.
Nakoniec nezabudnite polievku podľa chuti osoliť a okoreniť. Na vrch každej porcie môžete pridať lyžicu smotany, aby bola krémovejšia.
7.Cuketový krém môžete podávať s kockami opečeného chleba.