Zdroj: Gianluca_Dii from Getty Images
Cuketové rizoto s parmezánom
Výborné cuketové rizoto s parmezánom. Recept je jednoduchý, ale chce to trochu času a trpezlivosti pri varení. Výsledok však stojí za to.
Ingrediencie
- 300 g Arborio ryže
- 1 kus cuketa
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml bieleho vína
- 50 g masla
- 100 g parmezán
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si nakrájame cibuľu na jemno a osmažíme ju na panvici s troškou olivového oleja.
Pridáme pretlačený cesnak a orestujeme ho ďalších pár minút.
Ryžu pridáme na panvicu a necháme ju zapiecť do zlatista, potom postupne podlievame vývarom. Tu je dôležité pravidlo prípravy rizota - vždy pridávajme len toľko vývaru, aby ryža bola zakrytá a potom necháme, kým sa vývar nevsaje.
Medzitým si nastrúhame cuketu a parmezán.
Keď je ryža takmer hotová, pridáme nastrúhanú cuketu.
Akonáhle je ryža úplne hotová (mala by zostať trochu al dente), pridáme maslo a nastrúhaný parmezán. V tomto momente by som už nevarila, len premiešala a nechala odstáť na sporáku. Toto je môj vlastný trik na dokonalé rizoto - parmezán a maslo by mali byť pridané len na záver, aby sme zachovali ich nezameniteľnú chuť a krémovosť.
Na záver rizoto dochutíme soľou a korením.