Cuketový koláč s ovocnou vrstvou
Cuketa v koláči je pomerne bežná vec. Ja som si vymyslela takýto, doplnený o malinovo-ríbezľovú vrstvu a čokoládu. A navyše bez lepku.
Ingrediencie
Cesto
- 250 g cuketa
- 1 ks banán
- 2 kus vajce
- 40 g čokoládový proteín
- 20 g kakao
- 50 g mletých vlašských orechov
- 40 g mandľové maslo
- 15 g Med
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čl Čajové Sódy bikarbóny
Ovocná vrstva
- 250 g maliny ríbezle
- 10 g Med
- 1 čl škrobu
- 2 čl malinový pudingový prášok
- 10 g proteínu
Poleva
- 100 g horkej čokolády
- 2 čajová lyžička kokosový olej
Najnovšie letáky
Postup
Cuketu nastrúhame (nezbavujeme ju vody) a spoločne s banánom rozmixujeme.
Vajíčka vymiešame metličkou, pridáme rozmixovanú cuketu s banánom, mandľové maslo, med a premiešame.
Ďalej pridáme suché ingrediencie a premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 minút.
Maliny a ríbezle popučíme a dáme do hrnca. Pridáme med, škrob rozmiešaý v 50ml vody a na miernom ohni varíme. Po chvíľke primiešame pudingový prášok a priebežne miešame. Nakoniec do zmesi vmiešame proteín.
Do upečeného koláča urobíme koncom varešky dierky a nalejeme naň ovocnú zmes.
Čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopíme v mikrovlnke a polejeme ňou koláč.
Odložíme do chladničky stuhnúť. 😊