REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/uTTes0gHkqzKABAm2ZfQ/28ab5f89b0ca68ada2fc3879843002.jpeg)
Cuketový krém s parmezánom
Aj cuketová polievka môže chutiť výborne
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 cuketa
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks zemiaky
- 150 g mrazený hrášok
- 3 strúčiky cesnaku
- Pestrá zmes korenín
- olivový olej
- zeleninový vývar bujón
- 120 ml smotana na šľahanie
- strúhaný parmezán
- krutóny
- muškátový oriešok
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Nadrobno narezanú cibuľu opražíme na troche olivového oleja.
2. Krok
Cuketu ošúpeme a nastrúhame na hrubšie pásiky. Pridáme k cibuli spolu s hráškom, pretlačeným cesnakom a zemiakmi narezanými na kocky.
3. Krok
Všetko zalejeme vývarom tak aby všetká zelenina bola vo vode a necháme variť. Osolíme, ochutíme muškátovým orieškom, korením, vegetou a necháme variť.
4. Krok
Hotovú uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme šľahačkovú smotanu a necháme spolu ešte prevrieť. Na záver ešte podľa potreby dochutíme zmesou korenín a podávame s krutónmi a strúhaným parmezánom.