Cviklové brownies
Aby tej zeleniny nebolo v koláčoch málo, tentokrát ďalšia - cvikla. Koláče sa dajú pripraviť s množstvom zeleniny a ani ju v nich nie je cítiť. Či už ide o cuketu, cícer, tekvicu alebo aj cviklu. A v kombinácii s čokoládou to predsa nemôže byť zlé :D
Ingrediencie
Brownie korpus
- 150 g cviklového pyré
- 60 g horkej čokolády
- 1 pl kokosového oleja
- 2 ks vajcia
- 30 g Med
- 50 g celozrnnej špaldovej múky
- 15 g vanilkového a
- 15 g čokoládového proteínu alebo múka
- 15 g kakaa
- 1 čl škorice
- 1 čl Prášku do pečiva
- 1 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 1 čl vanilínového cukru
Cviklový krém
- 1 ks vajce
- 50 g cviklového pyré
- 50 g jemného tvarohu
- 10 g Med
- 1 pl vanilkového pudingu
Najnovšie letáky
Postup
Čokoládu s kokosovým olejom roztopíme nad parou. Necháme mierne vychladnúť. Následne primiešame vajíčka, med a cviklové pyré. V miske zmiešame suché ingrediencie. Pridáme k čokoládovej zmesi a premiešame. Vylejeme do formy (22cm) vystlanej papierom na pečenie. Na vrch nalejeme cviklový krém, ktorý pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Vidličkou jemne premiešame po povrchu a dáme piecť na 180 stupňov cca 30 minút.
Počas pečenia sa krém v korpuse celkom stratil a v priereze ho vôbec nebolo vidno 🙈😅 pokojne ho môžete z receptu vynechať a upiecť si koláčik bez neho.