REKLAMA
Demikát polievka
Demikát je výnimočná slovenská polievka s bryndzou, ktorá vás zahreje svojou bohatou chuťou a jedinečným zložením. Táto polievka je vynikajúcou voľbou, ak hľadáte tradičné slovenské jedlo plné chutí a zážitkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g zemiakov
- 1 Cibuľa
- 200 g bryndze
- 1 pl oleja
- 1 l zeleninového vývaru
- 1⁄2 čl mletej sladkej papriky
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Na zohriatom oleji v hrnci orestuje cibuľu do hneda. K orestovanej cibuli pridajte očistené a nakrájané zemiaky.
2. Krok
Chvíľku ich opekajte, poprášte ich mletou červenou paprikou, a potom prilejte zeleninový vývar.
3. Krok
Pridajte čierne korenie a varte kým zemiaky nezmäknú. Polievku rozmixujte ponorným mixérom.
4. Krok
Na záver do polievky nadrobte bryndzu a prevarte spolu asi 10 minút. Podľa potreby polievku dosoľte.
5. Krok
Môžeme podávať z opečeným chlebíkom, vypraženou slaninkou alebo cibuľkou.