REKLAMA
Dolma
Recept na Dolmu - vínne listy plnené mletým mäsom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 900 g baranie mäso
- 250 g ryža
- 100 g Cibuľa
- 800 g listy viniča
- 150 g olej
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso zomelieme, pridáme k nemu varenú ryžu, jemne nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať a všetko osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Krok
Listy z viniča umyjeme a odrežeme stopky. Položíme 1 až 2 listy na seba, položíme na ne plnku a zvinieme ich do rolky.
3. Krok
Rolky zložíme tesne vedľa seba do hlbokého kastróla, osolíme a polejeme olejom.
4. Krok
Zalejeme vodou a zakryté ich dusíme asi hodinu.