REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Domáca babičkina bábovka
Výborná domáca bábovka, ktorú robila moja babička. Cesto je dvojfarebné a je posypaná práškovým cukrom s čokoládovým topingom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 200 g kryštálový cukor
- 160 g múka
- 1 ks Zlatý klas (prášok)
- 1 ks vanilkový cukor
- 4 ks vajcia
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 pl kakao
- 100 ml voda
- 100 ml olej
- nasekané oriešky
- hrozienka
- nastrúhaná kôra z citróna
- čokoládový toping
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom.
2. Krok
Potom k ním pridáme vanilkový cukor, vodu a olej.
3. Krok
Keď je zmes kompaktná, primiešame k nej múku zmiešanú s kypriacim práškom.
4. Krok
Cesto si rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao.
5. Krok
Do bielej časti primiešame nasekané oriešky, hrozienka a nastrúhanú citrónovú kôru.
6. Krok
Cesto lejeme na striedačku do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
7. Krok
Bábovku ako od babičky pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 45 minút.
8. Krok
Po upečení bábovku posypeme práškovým cukrom. Servírovať môžeme s čokoládovým topingom.