REKLAMA
Zdroj: Canva
Domáca bageta
Výborná chrumkavá bageta, ktorú si môžete upiecť doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 4 hrnčeky múka
- 7 g sušené droždie
- 2 hrnčeky horúca voda
- 1⁄2 čl cukor kryštál
- 25 ml olivový olej
- 1 ks vajce na potretie
- 1 čl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
95 min.
1. Krok
Uvedené suroviny zmiešame spolu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho 40 minút kysnúť.
2. Krok
Po uplynutí doby cesto opäť premiešame a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
3. Krok
Potom si cesto rozdelíme na 2 časti a vytvarujeme z nich bagety, ktoré necháme približne 15 minút odpočívať.
4. Krok
Pred pečením ich narežeme na 3 miestach, potrieme vajíčkom a pečieme na 250°C približne 20 minút. Tak, aby boli upečené do zlatista.