REKLAMA

Zdroj: Freepik

Domáca klasická omáčka na hotdogy

Táto sladká, pikantná a slaná pochúťka bude dokonalým doplnkom vašich hotdogov, ktoré sa v okamihu zmenia z mdlých na gurmánske.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
14
  • 2 Stredne veľká cibuľa, jemne nakrájaná Pridané do
  • 4 Stredne veľké uhorky, jemne nakrájané Pridané do
  • 2 Stredne veľké zelené papriky, zbavené jadierok a nadrobno nakrájané Pridané do
  • 1 Stredne veľká červená paprika, zbavená jadierok a nadrobno nakrájaná Pridané do
  • 2 soľ Pridané do
  • 1 kryštálového cukru Pridané do
  • 1 horčičných semienok Pridané do
  • 1 polievková lyžica Semien zeleru Pridané do
  • 1 čajová lyžička Kurkumy Pridané do
  • 2 bieleho octu Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte nakrájanú cibuľu, uhorky a papriku. Zeleninovú zmes posypte 2 polievkovými lyžicami soli, prikryte a nechajte pri izbovej teplote asi 2 hodiny, aby sa zo zeleniny vytiahla šťava.

2. Krok

Po dvoch hodinách opláchnite zeleninu v cedníku pod studenou vodou, aby ste ju zbavili soli. Dobre ju sceďte a vytlačte z nej zvyšnú tekutinu.

3. Krok

Vo veľkom hrnci zmiešajte kryštálový cukor, horčicu, zelerové semienka, kurkumu a biely ocot. Túto zmes priveďte do varu na miernom ohni a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

4. Krok

Do hrnca pridajte scedenú zeleninu a priveďte ju do varu. Znížte teplotu na minimum a varte nezakryté 10 minút.

5. Krok

Horúcu pochúťku opatrne naberte do sterilizovaných pohárov, pričom dbajte na to, aby ste nechali asi 1,5 cm od vrcholu. Uzavrite poháre, kým je pochúťka ešte horúca.

6. Krok

Pred uložením do chladničky nechajte poháre vychladnúť na izbovú teplotu. Vydrží v chladničke až 1 mesiac.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov