Zdroj: Freepik
Domáca krémová omáčka na špagety Marinara
Krémové, cesnakové a pikantné spojenie. Ideálna večera, ktorú môžete naservírovať svojim blízkym na príjemný večer.
Ingrediencie
- 200 g špagety
- 1 pohár Omáčka marinara
- 1 pohár Omáčka marinara
- 1 pohár Tučná smotana
- 2 Cesnak, mletý
- 1 Malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 1⁄2 pohár Biele víno (voliteľné)
- 1⁄2 pohár parmezán
- Soľ podla chuti
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
- Červené chilli vločky (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Špagety uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale a nechajte ich bokom.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
Prilejte biele víno a nechajte ho zredukovať na polovicu.
Pridajte marinara omáčku, dobre premiešajte a nechajte 2-3 minúty povariť.
Prilejte hustú smotanu a zmes priveďte do mierneho varu. Dochuťte ju soľou a čiernym korením.
Do omáčky pridajte uvarené špagety a dobre premiešajte, aby sa každý kúsok obalil omáčkou.
Pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, kým sa rozpustí a dobre spojí.
Podávajte horúce, posypané červenými čili vločkami (ak máte radi pikantné) a s čerstvo natrhanými lístkami bazalky na ozdobu.