Domáca krtkova torta
Obľúbenú krtkovu tortu si môžeš pripraviť aj doma
Ingrediencie
Korpus
- 4 vajíčka
- 3 Lyžice kokosového trstinového cukru
- 41⁄2 a lyžice hladkej múky použila som špaldovú
- 1 Lyžice karobu kakaa
- 3 Lyžice roztopeného masla
- 1⁄2 balenia Prášku do pečiva
- Štipka Čajové Sódy bikarbóny
- Štipka soli
Krém
- 2 banány
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 30 g nastrúhanej horkej čokolády kakaové bôby
- 1 Lyžice kokosového cukru
- 1 Lyžice citrónovej šťavy
Najnovšie letáky
Postup
Použila som okrúhlu formu s priemerom 20cm.
Bielka si oddelíme od žĺtkov.
Z bielok a štipkou soli si vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtka si vymiešame s cukrom.
Do snehu postupne zapracujeme vymiešané žĺtka, ďalej pridáme roztopené maslo.
Všetky suché suroviny(múku, karob, prášok do pečiva a sódu bikarbónu) zamiešame a tak pridáme k snehu.
Všetko dôkladne vyšľaháme.
Formu si vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a posypeme hrubou múkou.
Cesto vylejeme do formy a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme na 180/20 minút alebo podľa potreby.
Vyberieme a necháme vychladnúť.
Smotanu si vyšľaháme na husto.
Mascarpone si vymiešame s tvarohom a cukrom.
Pridáme to k šľahačke a zamiešame.
Ďalej pridáme citrónovú šťavu, čokoládu a dôsledne celú plnku rozmiešame.
Z vychladnutého korpusu odrežeme vrch ako keby sme chceli tortu zarovnať.
Celý stred si vydlabeme a cesto odložíme na bok.
Do stredu poukladáme nakrájané banány a začneme dávať plnku.
Plnku dávame na tortu do tvaru kopca/krtinca.
Celú tortu oblepíme cestom, ktoré sme vydlabali.
Vložíme do chladničky, najlepšie cez noc.
Dobrú chuť!