REKLAMA
Domáca majonéza s bazalkou
Ochutnajte a už nebudete kupovať tú z obchodu!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 žĺtok
- 1 čl horčica
- ČL vínneho octu
- slnečnicového oleja
- 1⁄2 šťavu z citróna
- Hŕstka čerstvej bazalky
- kôru z citróna
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Vo väčšej miske si ručne (metličkou) vyšľaháme 1 žĺtok, lyžičku horčice a trochu vínneho octu. Po minútke šľahania začneme pridávať po kvapkách jednou rukou slnečnicový olej a druhou rukou stále šľaháme. Ak sa vám bude šmýkať miska, obtočte okolo nej plátenú kuchynskú utierku
2. Krok
Šľaháme a pridávame olej až kým zmes nezhustne na krásnu tuhšiu majonézu. Vtedy pridáme šťavu z citróna, nasekanú čerstvú bazalku a citrónovú kôru
3. Krok
Tak ako vždy, na záver dochutíme soľou a mletým čiernym korením a zamiešame vidličkou. Odložíme do chladničky. Podávame k šalátom alebo rybe