REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Domáca polievka z hokkaido tekvice
Recept na výbornú domácu polievku z hokaido tekvice.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 11⁄2 kg tekvice hokkaido
- 1 ks veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice olivového oleja
- 11⁄2 l vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- bylinky na ozdobu (pažítka, petržlen)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Tekvicu umyjeme, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Krok
V hrnci zohrejeme olivový olej a na ňom orestujeme cibuľu. Pridáme cesnak a kúsky tekvice.
3. Krok
Zeleninu zalejeme vývarom a privedieme k varu. Potom pridáme soľ a korenie podľa chuti.
4. Krok
Polievku hokaido varíme približne 20 minút, kým nie je tekvica úplne mäkká.
5. Krok
Potom ju odstavíme z tepla a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
6. Krok
Následne opäť polievku vrátime na sporák, prilejeme smotanu na varenie a necháme ju ešte chvíľu povariť.
7. Krok
Hokaido polievku podávame horúcu, s čerstvými bylinkami na ozdobu.