Domáca veľkonočná torta - recept
Nádherná torta na Veľkú noc - tradičný recept.
Ingrediencie
Korpus
- 11⁄2 šálky kryštálový cukor
- 21⁄4 šálky polohrubá múka
- 21⁄2 čl kypriaci prášok
- 1 čl soľ
- 3 vajcia
- 1⁄2 šálky kokosové mlieko
- 1 šálka ananásu so šťavou
- 1⁄2 šálky kyslej smotany
- 1⁄2 šálky rastlinného oleja
- 2 čl vanilky
Kokosová plnka
- 1 šálka mäkkého masla
- 1 smotanová nátierka
- 3 šálky práškového cukru
- 1 čl vanilkového extraktu
- 2 čl kokosového extraktu
Ananásová náplň
- 3⁄4 šálky ananásu so šťavou
- 1⁄4 šálky plnotučného mlieka
- 1⁄2 balenia vanilkový pudingový
Švajčiarsky maslový krém
- 9 veľkých vaječných bielkov
- 21⁄4 šálky kryštálový cukor
- 2 šálky zmäknutého masla
- 3 čl vanilkového extraktu
Čokoládová poleva
- 1⁄4 šálky smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou korpusu. V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom. Prisypeme múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Prilejeme mlieko, rozdrvený ananás aj so šťavou, štipku soli, smotanu, olej a vanilku.
Zdroj: Youtube
Vymiešame cesto, ktoré nalejeme do silikónovej formy. Pečieme na 180 stupňov 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a narežeme si ho na tri časti.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si kokosovú náplň. Vymiešame maslo, smotanovú nátierku s cukrom, vanilkovým a kokosovým extraktom. Pripravíme si aj ananásovú náplň. V mise vyšľaháme rozdrvený ananás s mliekom a vanilkovým pudingom.
Zdroj: Youtube
Na korpus natrieme kokosový krém a do stredu dávame ananásovú náplň. Pokračujeme kým všetky korpusy neminieme. Celý povrch torty uhladíme kokosovým krémom. Pripravíme si maslový krém, ktorý si zafarbíme potravinárskymi farbami.
Zdroj: Youtube
Maslový krém pripravíme tak že bielky vyšľaháme s cukrom. Preložíme zmes nad vodný kúpeľe a šľaháme aby sa cukor úplne ropustil. Vyberieme ich z vodného kúpeľa a keď ochládnu pridávame maslo po kúskoch a šľaháme. Pridáme vanilkovú esenciu.
Zdroj: Youtube
Na spodok použijeme do maslového krému modré farbivo, potom červené a nakoniec žlté. Okraje torty polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili tak, že sme v horúcej smotane rozmiešame čokoládu. Zvyšok torty dozdobíme farebnými čokoládovými vajíčkami.
Zdroj: Youtube