Zdroj: Pixabay: congerdesign
Domáca zemiaková polievka s párkom
Táto zemiaková polievka s párkom je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä v chladnom období. Nič vás nezahreje zvnútra lepšie ako misa tejto polievky. Je jednoduchá na prípravu a nielenže senzačne chutí, ale dodáva telu aj cenné živiny. Podávaná so slanými párkami je skutočne sýtym jedlom.
Ingrediencie
- 500 g zemiaky
- 2 mrkiev
- 2 Tyče pór
- 1 Cibuľa
- 2 l zeleninový bujón
- 4 Viedeň Klobásy
- 1 PL maslo
- soľ a korenie
- 1 ČL Muškátový oriešok
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť recept na zemiakovú polievku s párkami, najprv ošúpte zemiaky a mrkvu a spolu s pórom ich nakrájajte na malé kúsky. Pre intenzívnejšiu chuť odporúčam nechať zemiaky trochu hrubšie.
Potom nakrájajte cibuľu nadrobno a orestujte ju na veľkej panvici na masle, kým nebude priesvitná. Zistil som, že cibuľa sa po osmažení stáva príjemnou a sladkou chuťou.
Teraz pridajte pripravenú zeleninu a niekoľko minút ju orestujte, aby sa rozvinula jej chuť.
Potom prilejte zeleninový vývar a nechajte polievku variť približne 30 minút. Z času na čas premiešajte, aby sa nič neprilepilo na dno hrnca.
Medzitým môžete nakrájať viedenské párky na plátky a zľahka ich opiecť na panvici.
Keď je zelenina v polievke uvarená do mäkka, rozmixujte ju na pyré požadovanej konzistencie. Osobne mám rád, keď je v nej ešte niekoľko kúskov.
Nakoniec podľa chuti pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok a vmiešajte nakrájanú viedenskú klobásu.
Zemiakovú polievku s párkom pred podávaním ozdobte trochou petržlenovej vňate.