Zdroj: traveling for Getty Images
Domáca zmes korenia na vianočné koláče
Opäť je tu to ročné obdobie, keď sa domom šíri vôňa čerstvo upečeného pečiva. Najmä vôňa čerstvo upečeného pečiva je nezameniteľná a neoddeliteľne spojená s Vianocami. Kľúčovým aspektom tejto lahodnej vône a chuti je správne korenie. V priebehu rokov som sa naučil, že dokonalé korenie na štolu si môžete celkom ľahko pripraviť sami. Tu je môj osvedčený recept.
Ingrediencie
- 2 PL škorica
- 1 PL kardamón
- 1 PL muškátový oriešok
- 1 PL anízový
- 1 PL Klinčeky
- 1⁄2 PL koriander
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete zmiešať korenie Stollen, uistite sa, že je všetko korenie suché. Chuť je intenzívnejšia, ak si korenie zomeliete sami. Najmä klinčeky a kardamón rozvinú svoju plnú chuť, až keď sú čerstvo namleté.
Teraz zmiešajte všetky prísady v stredne veľkej miske. Niektorí majú radšej silnejšie korenie, iní jemnejšie. Skvelé je, že pri príprave vlastného korenia môžete meniť intenzitu korenia podľa vlastnej chuti. Ja osobne mám rád, keď dominuje napríklad škoricová príchuť.
Po zmiešaní je dôležité, aby ste korenie Stollen vložili do vzduchotesnej nádoby. Iba tak sa zachová chuť.
Teraz máte svoju vlastnú zmes korenia, ktorú môžete použiť na pečenie vianočného pečiva!
Tento jednoduchý, ale účinný recept dodá vášmu pečivu jedinečnú, hlbokú chuť, ktorú si každý zamiluje. Dúfam, že vám bude chutiť rovnako ako mne, a prajem vám všetkým veselé a chutné Vianoce!