REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NALMtmbRNhzJ5bO7EKj3/402b9f298f1448d1513bccc3e88583.jpeg)
Domáce cestoviny linguine
Základný recept na prípravu domácich cestovín linguine.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 454 g semolínová múka
- 5 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Na pracovnú dosku preosejeme múku a urobíme do nej jamku. Do jamky vylejeme vyšľahané vajíčka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NALMtmbRNhzJ5bO7EKj3/26334c78b901c92b4ee117b377c4ec.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pomocou kuchárskej špachtle spojíme vajíčko s múkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NALMtmbRNhzJ5bO7EKj3/f3d78119a6a29e624658557cc0a2eb.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Rukami vypracujeme kompaktné cesto.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NALMtmbRNhzJ5bO7EKj3/b9f74490a42a3cc5c15af33a6dc1ca.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho 15 minút odpočívať pri izbovej teplote.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NALMtmbRNhzJ5bO7EKj3/7c4b45a043f2a8f2b8c729e51b990a.jpeg)
Zdroj: Youtube
5. Krok
Potom cesto rozbalíme, ruky si navlhčíme vodou a ešte raz ho vypracujeme. Takto pokračujeme 2x.
6. Krok
Vzniknuté cesto rozkrájame na viac častí a pomocou valčeka na cestoviny ho vyvaľkáme na požadovanú hrúbku. Cestoviny linguine majú šírku 4 mm a dĺžku ako špagety.