Zdroj: rimmabondarenko from Canva
Domáce cestoviny
Vynikajúci a osvedčený recept na domáce cestoviny.
Ingrediencie
- 2 pohár múka
- 2 ks Veľké vajcia
- 1⁄4 pohár Horúca voda
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Na veľkú rovnú plochu nasypte múku, vytvorte z nej kopček a do stredu urobte jamku.
Do jamky v múke rozklepnite vajcia a pridajte štipku soli. Pomaly začnite miešať vajcia do múky a postupne pridávajte teplú vodu. Tip: v tejto fáze musíte pracovať opatrne, aby ste vajcia a vodu nevyliali na pracovnú dosku.
Postupne miesime cesto, kým nie je hladké a pružné. To by malo trvať približne 10 minút. Keď je cesto hotové, zabaľte ho do potravinárskej fólie a odložte asi na 20 minút. Tip: Ak je cesto príliš suché, pridajte viac vody. Ak je cesto príliš vlhké, pridajte viac múky.
Po 20 minútach cesto rozdeľte na porcie. Každú časť rozvaľkajte na tenký plát.
Pripravené cesto nakrájajte nožom alebo špeciálnym strojčekom na cestoviny na tenké pásiky. Hotové cestoviny rozložte na rovnú plochu a nechajte uschnúť.
Pripravené cestoviny vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 2-3 minúty, kým nie sú al dente.