REKLAMA
Zdroj: pixabay
Domáce gemerské gule
Tradičné gemerské gule s kyslou kapustou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 600 g zemiakov
- 200 g údeného mäsa
- majoránka
- mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnak
- soľ
- 50 g hladká múka
- 200 g kyslej kapusty
- 1 Cibuľa
- 1 pl masti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky si načistíme a postrúhame najemno. Údené mäso si uvaríme a pomelieme.
2. Krok
Zemiaky, namleté mäso si dáme do misy. Pridáme korenie, majoránku, prelisovaný cesnak. Poprášime múkou, posolíme a vypracujeme cesto.
3. Krok
Z cesta robíme guličky, ktoré ešte obalíme v múke a varíme v osolenej vode 15 minút.
4. Krok
Na masti si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme prekrájanú kyslú kapustu. Chvíľku opražíme, poprášime troškou múky a podlejeme vodou. Podusíme asi 10 minút.
5. Krok
Na tanier dáme kapustu a uložíme na ňu uvarené gule. Na vrch môžeme ešte pridať vytopenú slaninu.