REKLAMA
Domáce hrnčekové knedle
Recept na domáce hrnčekové knedle. Tieto knedle rada pripravujem keď nemám po ruke droždie a tiež mám prebytok rožkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 4 ks rožky
- 180 g polohrubá múka
- 3 ks veľké vajcia
- 300 ml mlieko
- 90 g maslo
- 1 ks kypriaci prášok
- soľ
- tuk na vysypanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Čajové hrnčeky vymastíme tukom a vysypeme múkou.
2. Krok
Rožky nakrájame na drobno.
3. Krok
V miske roztopíme maslo a polejeme ním rožky.
4. Krok
V mlieku rozmiešame žĺtky, pridáme soľ a necháme chvíľu postáť. Potom ho vylejeme na rožky.
5. Krok
Navážime si požadované množstvo múky, zmiešame ju s práškom do pečiva a pridáme k rožkovej zmesi.
6. Krok
Na záver vyšľaháme z bielok sneh a jemne ho primiešame k zmesi, ktorá je vláčna.
7. Krok
Lyžičkou naplníme hrnčeky zhruba do polovice. Do hrnca dáme variť vodu po výšku 2/3 hrnčeka a prikryté paríme 45 minút.