REKLAMA
Domáce lečo z vlastnej úrody
Chystáte si zásoby na zimné obdobie? Voňavé domáce lečo využijete počas celého roka k mäsovým pokrmom alebo cestovinám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
7
- 1 kg Cibuľa
- 2 kg zelené papriky
- 3 kg paradajky
- 1 dc ocot
- 1 pl kryštálový cukor
- 2 čl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Papriky aj paradajky nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Vo väčšom hrnci udusíme cibuľu a pridávame papriku. Premiešame a keď je polomäkká, môžeme pridať paradajky. Dusíme, kým zelenina nepustí šťavu a nezmäkne.
3. Krok
Dochutíme cukrom, soľou a octom. Horúcu zmes vlejeme do čistých fliaš, uzavrieme a sterilizujeme 15 minút od bodu varu.