REKLAMA
Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty
Domáce Loupáky
Tradičné české domáce loupáky, lahôdková pochúťka, ktorú si zamilujete. Tento recept je jednoduchý na prípravu a výsledok stojí za to!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 600 g Hladká múka
- 300 ml Voda
- 100 ml roztopeného masla
- 100 g Cukor
- 1 Lyžica soli
- 1 ks vajce
- 11⁄2 lyžice sušené kvasnice
- 1 Žĺtok na potretie
- Mlieko na natieranie
- Mak na posype
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť.
2. Krok
Potom to rozdelte na 16 bochníkov, vyvaľte a zrolujte.
3. Krok
Nechajme ich kysnúť na plechu s pečiacim papierom 40 minút.
4. Krok
Pred pečením rohlíkov potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom a posypeme makom.
5. Krok
Kôprovky pečieme 20 minút pri 180 °C.