Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty
Domáce Lúpačky
Recept na domáce lúpačky, ktoré sa hodia na desiatu.
Ingrediencie
- 230 ml Mlieko
- 100 g Zmäknuté maslo
- 75 g Cukor
- 2 ks vajce
- 30 g čerstvé droždie
- 5 g soli
- mak
Najnovšie letáky
Postup
V mise zmiešajte múku, cukor a soľ.
Pridajte trochu mlieka a rozdrobené droždie.
Vznikne riedke cesto, ktoré necháme prikryté 20 až 30 minút kysnúť.
Potom pridajte zvyšné mlieko a vajcia.
Miešame 10 minút.
Pridajte zmäknuté maslo a miešajte ďalších 10 minút.
Zakryjeme a necháme kysnúť 90 minút.
Vykynté cesto rozdeľte na 4 rovnaké diely. Každý z nich vytvarujte do oválneho bochníka a rozvaľkajte na hrúbku asi 0,5 až 1 cm.
Každý plátok cesta rozdeľte na štyri rovnako veľké trojuholníky.
Trojuholníky zrolujte do rolády.
Presunieme na plech vyložený peciacim papierom, prikryjeme a necháme asi 45 minút kysnúť.
Pred pečením rolád potrite vymiešaným vajíčkom a posypte makom.
Pečieme pri 170 °C asi 20 minút.