Zdroj: Pixabay : tommy4gsus
Domáce rolády z hlávkovej kapusty
Tento tradičný recept na roládu z kapusty patrí medzi moje obľúbené jedlá, ktoré rada pripravujem znova a znova. Kombinácia chrumkavej kapusty a aromatickej mletej náplne zabalenej v bohatej omáčke je jednoducho neodolateľná. Tento recept si vyžaduje trochu času a trpezlivosti, ale výsledok rozhodne stojí za to!
Ingrediencie
- 1 veľké Kapusta Savoy
- 500 g Zmiešané mleté mäso
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g slanina
- 200 ml mäsový vývar
- 2 PL paradajkový pretlak
- 1 PL horčica
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 vajce
- 50 g strúhanka
- 2 PL olej
Najnovšie letáky
Postup
Prípravu kapustových rolád začnite prípravou kapusty. Odstráňte vonkajšie listy a niekoľko minút ich blanšírujte vo vriacej vode. Osobne vždy používam niekoľko listov navyše pre prípad, že by sa niektoré roztrhli. Potom ich nechajte odkvapkať na čistej kuchynskej utierke.
Na prípravu náplne nakrájajte cibuľu a cesnak a spolu so slaninou ich orestujte na troche oleja. Pridajte mleté mäso a smažte, kým sa nerozpadne a nezhnedne. Odporúčam nenastavovať príliš vysokú teplotu, aby sa mleté mäso nevysušilo.
Odstavte panvicu z ohňa a nechajte zmes mierne vychladnúť. Potom pridajte vajce, strúhanku, horčicu a korenie a dobre premiešajte.
Teraz môžete vytvarovať rolády. Na pracovnú plochu položte list kapusty, do stredu dajte časť mäsovej náplne a list cez ňu zrolujte. To isté urobte so všetkými listami.
Roládu opečte na veľkej panvici na troche oleja, kým nie je celá hnedá. Potom pridajte paradajkový pretlak a krátko orestujte. Zalejte mäsovým vývarom a nechajte všetko dusiť na miernom ohni približne hodinu.
Kapustové rolády podávajte horúce, pokvapkané lahodnou omáčkou z panvice.