REKLAMA

Domáce rožky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 280 ml vlažnej vody Pridané do
  • 21 g čerstvého droždia Pridané do
  • 10 g kryštálového cukru Pridané do
  • 500 g hladkej múky Pridané do
  • 10 g soli Pridané do
  • 40 g bravčovej masti Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Vo vode rozmiešame droždie, cukor a kopcovitú lyžicu múky a necháme na teplom mieste približne 10 minút kysnúť. V robote zmiešame zvyšnú preosiatu múku, soľ, masť a napučaný kvások.

2. Krok

Po asi 10 minútach, keď sa cesto samo odliepa od stien misky, ho pár ťahmi premiesime. Vytvarujeme z neho bochník, ktorý pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť, kým zdvojnásobí objem.

3. Krok

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 častí s váhou cca 80 g. Z každej z nich vytvarujeme bochník. Prikryjeme utierkou a necháme 10 minút podkysnúť.

4. Krok

Bochník rozvaľkáme do tvaru trojuholníka a pevne zvinieme smerom k špičke.

5. Krok

Uložíme spojom nadol na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme ešte aspoň polhodinu podkysnúť. Pred pečením ich potrieme vodou.

6. Krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 10 – 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4770 receptov

Mäsité jedlá

2225 receptov

Mascarpone

340 receptov

Kuracie mäso

780 receptov

Novoročné

131 receptov

Vianočné

267 receptov

Raňajky

1440 receptov