REKLAMA
Domáce rožky
Najlepšie rožky! Ktoré musíte vyskúšať😍
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 100 ml vlažná voda
- 21 g droždia
- 1 čl cukru
- 500 g hladkej múky na kysnuté cesto
- 200 ml vlažnej vody
- 20 g masla
- 2 čl himalajskej soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Spravíme si kvások do vlažnej vody pridáme cukor a droždie
2. Krok
Do misky pridáme všetky suroviny s kváskom a zamiesime, necháme kysnúť hodinku
3. Krok
Nakysnuté cesto si rozdelíme na 11 častí ktoré vyvalkáme na trojuholníkové tvary a zarolujeme
4. Krok
Preložíme na plech vystlaný papierom, prikryjeme utierkou a necháme ešte kysnúť 30min.
5. Krok
Do rúry vložíme na spodok malý plech a zapneme ju na 250’
6. Krok
Ak máme rúru rozohriatu vložíme rožky a nalejeme vodu do plechu (ktorý máme na spodku)
7. Krok
Pečieme cca 15-20min.
8. Krok
Upečené rožky potrieme studenou vodou a necháme vychladnúť