REKLAMA
Domáce šípkové víno
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Suroviny
- 200 g šípky
- 40 g cukor
- 600 ml voda
- 0.16 g živná soľ
- droždia
Cukrový roztok
- 300 g cukor
- 200 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Nazberané šípky si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Pripravíme si cukrový roztok. V hrnci si zohrejeme vodu, pridáme cukor a úplne rozpustíme. Pripravený roztok si necháme bokom.
3. Krok
Očistené a nakrájané šípky si dáme do nádoby. Posypeme ich cukrom a spríme horúcou vodou. Premiešame a necháme vychladnúť.
4. Krok
Pridáme živnú soľ a pripravené kvasinky podľa návodu. Postupne pridáme aj cukrový roztok.
5. Krok
Víno si necháme kvasiť. Po ukončení tohto procesu by mali šípky klesnúť na dno a mali by prestať unikať bublinky.
6. Krok
Teraz môžeme víno vyčistiť a stočiť do fliaš. Skladujeme v tme a chlade.