Zdroj: HK Fotografie for Adobe Stock
Domáce Stippgrütze - Vestfálske jedlo
Hoci príprava Stippgrütze zaberie trochu času, rozhodne stojí za námahu - tento rustikálny, pikantný pokrm je absolútnym tipom tradičnej vestfálskej kuchyne. Každá rodina má svoj vlastný recept a toto je ten môj, ktorý som teraz doma pripravila už mnohokrát.
Ingrediencie
- 750 g bravčový bôčik
- 500 g bravčové kosti
- 2 Cibuľa
- 1 zväzok Zelená polievka
- 500 g Pohánkové krúpy
- 2 Tablespoon soľ
- 2 ČL Pepper
- 1 ČL majoránka
- 2 Klobásy Mettwurst
- 2 Čierny puding
Najnovšie letáky
Postup
V prípade receptu na vestfálsky bôčik Stippgrütze najprv preskúmajte bravčový bôčik a odstráňte kožu, ak je ešte na ňom - mäso je vďaka nej jemnejšie. Potom bravčový bôčik nakrájajte na kúsky.
Bravčové kosti, cibuľu a zeleninu vložte do veľkého hrnca a zalejte približne 3 litrami vody. Varte približne hodinu na miernom ohni.
Pohánkové krúpy prepláchnite studenou vodou a potom ich pridajte do hrnca s polievkou. Varte ďalších 45 minút.
Medzitým rozrežte klobásy a ich obsah pridajte do polievky. Dávajte pozor, aby ste klobásy nespálili.
Pridajte bravčový bôčik a ochuťte ho soľou, korením a majoránom. Vestfálske bravčové mäso varte ďalších 45 minút.
Pred podávaním skontrolujte, či má polievka správnu konzistenciu. Ak je krupica príliš hustá, môžete jednoducho pridať trochu vody. Mala by byť hustá, ale nie príliš riedka. Ako príloha k Stippgrütze sa môže podávať čerstvý chlieb alebo zemiaky a kyslá kapusta.