Zdroj: Pexels from Pixabay
Domáce talianske cestoviny s pestom
Recept na domáce talianske cestoviny s pestom je jedným z mojich obľúbených jedál, ktoré si nájdu cestu na našu stôl viackrát do mesiaca. Sú voňavé, plné chuti a ich príprava je rýchla a jednoduchá.
Ingrediencie
- 400 g špagiet
- 150 g bazalkové pesto
- 150 g cherry paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- olivový olej
- parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Špagety uvarte vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale, ale vždy odporúčam variť ich asi o minútu menej, ako je uvedené na obale.
Zatiaľ čo sa cestoviny varia, v panvici na olivovom oleji opražte strúčiky cesnaku, ktoré ste predtým nakrájali na tenké plátky.
Ako sa začnú zlato-hnedo farbiť, pridajte cherry paradajky, ktoré ste prekrojili na polovicu.
Chvíľu restujte a potom pridajte pesto. Môžete použiť akékoľvek pesto, ktoré máte práve po ruke. Ja zvyčajne používam bazalkové, je to klasika, ktorá nikdy nesklame.
Pesto ešte chvíľu prehrievajte s cesnakom a paradajkami, stačí len tak 2-3 minúty, aby trochu zmäklo a prepojilo sa s cesnakom a paradajkami. Potom pridajte uvarené a dobre odkvapkané cestoviny a všetko spolu premiešajte. Ak sa vám zdá, že je to príliš suché, môžete pridať trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny.