REKLAMA
Domáci králik na cesnaku

Domáci králik na cesnaku

Diétne mäsko a jednoduchý recept z rúry.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 králik Pridané do
  • 900 ml voda Pridané do
  • 70 g cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • grilovanie korenie Pridané do
  • korenie celé čierne Pridané do
  • nové korenie Pridané do
  • jalovec bobulky Pridané do
  • hrubozrnná soľ Pridané do
  • mletá paprika sladká Pridané do
REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

Asi 1500g králika si naporcujeme.Hrudník králika dáme variť do vody spolu s novým korením ,bobkovým listom,,čiernym celým korením ,jalovec bobulky a troškou soli.Bude nám to slúžiť na podliatie králika v rúre.A keď masko z neh oberieme možeme spraviť pomazánku ,alebo len tak spapať.

2. Krok

Ostatné časti králika si dáme do pekáča a posypeme hrubozrnnou soľou, grilovacím korením a mletou červenou paprikou.Cesnak väčšiu hlavičku očistíme, rozpučíme a pridáme k zajkovi .Dobe spolu premiešame, necháme chvíľku postáť.

3. Krok

Keď sa nám hruď zajka uvarí,vyberieme ju a vývar precedíme, necháme trošku vychladnúť.

4. Krok

Asi polkou vývaru podlejeme králika v pekáči a zakryté dáme do rúry piecť.

5. Krok

Ked máme zajka na polovicu mäkkého prilejeme zbytok vody ,zakryjeme a do mäkka udusíme v rúre. Nakoniec pekáč s králikom odkryjeme,posypeme červenou mletou paprikou a trošku zapečieme. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo tarhoňou. Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

745 receptov

Obed

4872 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4586 receptov

Dezert

3769 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov