Domáci králik na cesnaku
Diétne mäsko a jednoduchý recept z rúry.
Ingrediencie
- 1 králik
- 900 ml voda
- 70 g cesnak
- soľ
- bobkový list
- grilovanie korenie
- korenie celé čierne
- nové korenie
- jalovec bobulky
- hrubozrnná soľ
- mletá paprika sladká
Najnovšie letáky
Postup
Asi 1500g králika si naporcujeme.Hrudník králika dáme variť do vody spolu s novým korením ,bobkovým listom,,čiernym celým korením ,jalovec bobulky a troškou soli.Bude nám to slúžiť na podliatie králika v rúre.A keď masko z neh oberieme možeme spraviť pomazánku ,alebo len tak spapať.
Ostatné časti králika si dáme do pekáča a posypeme hrubozrnnou soľou, grilovacím korením a mletou červenou paprikou.Cesnak väčšiu hlavičku očistíme, rozpučíme a pridáme k zajkovi .Dobe spolu premiešame, necháme chvíľku postáť.
Keď sa nám hruď zajka uvarí,vyberieme ju a vývar precedíme, necháme trošku vychladnúť.
Asi polkou vývaru podlejeme králika v pekáči a zakryté dáme do rúry piecť.
Ked máme zajka na polovicu mäkkého prilejeme zbytok vody ,zakryjeme a do mäkka udusíme v rúre. Nakoniec pekáč s králikom odkryjeme,posypeme červenou mletou paprikou a trošku zapečieme. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo tarhoňou. Dobrú chuť