Zdroj: Facebook - Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Domáci krémeš z listkoveho cesta
Nádýchaný domáci krémeš z lístkového cesta. Pripravíte si ho jednoducho a rýchlo kedykoľvek naň dostanete chuť.
Ingrediencie
- 2 ks lístkové cesto
- 2 ks Zlatý klas (prášok)
- 800 ml mlieko
- 2 ks šľahačka
- 3 pl kryštálový cukor
- 1 ks stužovač šľahačky
- 4 ks veľké vajcia
- 3 ks vanilkový cukor
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Lístkové cesto popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre na 220°C približne 10 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť.
Oddelíme žĺtka od bielok. Bielky vyšľaháme s 1 vanilkovým cukrom na tuhý sneh.
Do hrnca dáme variť mlieko, pridáme žĺtky, 1 vanilkový cukor, kryštálový cukor a zlaté klasy. Všetko spolu uvaríme na tuhý puding.
Do ešte horúceho pudingu pridáme bielkový sneh.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom.
Vrstvenie krémeša Ako prvý ide jeden plát lístkového cesta. Naň natrieme puding. Na puding šľahačku. Na šľahačku položíme druhý plát lístkového cesta, ktorý nakrájame na kocky. Koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
Krémeš vložíme do chladničky aby stuhol.
Kremes sa nepodaril, krém sa úplne roztiekol, myslím, že na 1l mlieka na 2klasy je veľmi veľa , vôbec to nestuhlo.