REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Domáci silvestrovský koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 7 vajce
- 7 pl kryštálový cukor
- 5 pl kakao
- 1 čl kypriaci prášok
Plnka1
- 500 g mascarpone
- 6 pl čučoriedkový džem
Plnka2
- 250 g tvaroh jemný
- vanilka
- 2 pl práškového cukru
- 200 šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Ako prvé si vyšľaháme bielka do tuha, pridáme cukor, po jednom postupne žĺtka a nakoniec preosejeme kakao spolu s práškom do pečiva a už len jemne vmiešame. Pečieme na 15 minút na 190 stupňov.
2. Krok
Plnku jedna spolu len vymiešame a natrieme na vychladenú piškótu.
3. Krok
Plnku dva tiež spolu všetko vymiešame na záver do nej pridáme vyšľahanú šľahačku a premiešame. Navrstvíme na koláč.
4. Krok
KOláčik necháme stuhnúť v chlade a môžeme už len nakrájať a dozdobiť podľa našej chuti.