REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vwzJv9dsbzTAKCdZuIGj/65666be82c6b86026a7383605ec886.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Domáci zeleninový vývar
Silný zeleninový vývar, na ktorý nedáte dopustiť, pretože je plný vitamínov a minerálov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1⁄4 ks zeler
- 6 ks strúčiky cesnaku
- 3 ks mrkva
- 1 ks kaleráb
- 2 ks petržlen
- 1 ks Cibuľa
- 1⁄2 ks pór
- ružičkový kel
- soľ a korenie
- kokosový olej
- petržlen
- 6 ks celé čierne korenie
- 3 ks pimiento
- 1 ks bobkový list
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu s cesnakom poriadne umyjeme a položíme na plech so zeleninou. Dochutíme ich soľou, čiernym korením a pokvapkáme kokosovým olejom. Takto pripravenú zeleninu pečieme v rúre na 200°C približne 30 minút. Pozor! Pór pridajte na plech 15 minút pred koncom pečenia.
2. Krok
Po upečení zeleninu orestujeme a zelejeme horúcou vodou. Do vývaru pridáme celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list a petržlenovú vňať.
3. Krok
Takto pripravený vývar varíme na miernom ohni 50 minút. Ružičkový kel pridáme do vývaru 20 minút pred koncom varenia.