REKLAMA
Zdroj: FB: Szybkie i proste przepisy
Drožďové rožky
Chutné, domáce drožďové rožky - ideálne na raňajky alebo olovrant. Toto je tradičná poľská receptúra, ktorá poteší každého milovníka sladkostí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Koláč
- 1⁄2 kg Pšenicnej múky
- 40 g čerstvých kvasníc
- 100 g Cukor
- 1⁄2 pohár Mlieka
- 2 ks žĺtky
- 100 g Maslo
Plnka
- 300 g džemu
- 1 pohár nasekaných orechov
Navyše
- 1 Vajce na natretie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Rozpustite kvasnice v teplom mlieku s prídavkom cukru.
2. Krok
Pridaj do múky, žĺtky a mäkké maslo. Zmiešaj cesto.
3. Krok
Odložte na 1 hodinu na kysnutie.
4. Krok
Po tej dobe, rozvaľkaj cesto a rozdel na trojuholníky.
5. Krok
Na každom trojuholníku naneste náplň a zabalte do rožka.
6. Krok
Rogalíky uložte na plech, potrite rozbitým vajíčkom.
7. Krok
Pečte pri 180°C približne 20 minút do zlatohneda.
8. Krok
Po vychladnutí, prípadne posyp prachovým cukrom.