REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Držky na paprike
Výborný recept na Držky na paprike alebo tiež nazývaný Držkový perkelt s knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1000 g hovädzie držky
- 1 ks zelená paprika
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 ks veľká cibuľa
- 1 ks paprika zelená štipľavá
- bravčová masť alebo rastlinný olej
- olúpané paradajky
- mletá sladká paprika
- voda na podlievanie
- mleté čierne korenie
- soľ
- majoránka
- bobkový list
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
110 min.
1. Krok
Do hrnca nalejeme vodu a dáme variť držky do mäkka. Pridáme k ním tiež olúpanú cibuľu a bobkový list.
2. Krok
Medzitým si pripravíme zeleninu. Paradajky, cibuľu a papriku umyjeme a nakrájame na drobno.
3. Krok
V hrnci rozpálime olej alebo masť (podľa vlastnej preferencie) a cibuľku opražíme do sklovita. Potom k nej pridáme paradajky a papriku. Premiešame a chvíľu smažíme.
4. Krok
Po chvíli zmes posypeme červenou paprikou a pridáme k nej držky. Vody prilejeme len toľko aby boli držky ponorené. Podľa chuti môžeme použiť čierne korenie, soľ, majoránku, vegetu.