REKLAMA
Dusená kyslá kapusta k pečenému mäsu
Dusená kyslá kapusta je chutný doplnok k rôznym druhom mäsa, najmä keď je pečené.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks kyslá kapusta
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 čl sladká paprika
- 1 ks bobkový list
- 3 ks nové korenie
- 1 čl soľ
- 2 pl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kyslú kapustu najprv opláchnite pod tečúcou vodou a nasekajte na menšie kusy.
2. Krok
Cibule a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno. Na panvici rozpáľte olej a orestujte cibuľu, kým nebude zlatistá.
3. Krok
Pridajte cesnak a orestujte ešte chvíľu. Potom k nim pridajte papriku, bobkový list a nové korenie. Chvíľu restujte, aby sa chute prepojili.
4. Krok
Potom pridajte nasekanú kapustu, premiešajte a dusíte pod pokrievkou, kým kapusta nebude mäkká. Počas dusenia pridajte podľa chuti soľ.
5. Krok
Dusená kyslá kapusta je hotová. Ochutnajte, prípadne ešte dosoľte. Podávajte s pečeným mäsom a prílohou podľa vášho výberu. Dobrú chuť!