REKLAMA
Egrešový koláč s tvarohom
Egrešový koláč s tvarohom je vynikajúci letný dezert, ktorý vás osvieži vďaka jeho kyslosti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Na cesto:
- 200 g hladká múka
- 100 g masla
- 50 g práškového cukru
- 1 ks vajce
- 1 Lyžice studenej vody
Naplň:
- 500 g egreš
- 75 g maslo
- 135 g cukor
- 1 ks vajce
- 500 g hrudkovitý tvaroh
- 40 g škrobová múčka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na cesto zmiešajte múku s práškovým cukrom.
2. Krok
Pridajte k nej na kocky nakrájané maslo a miešajte.
3. Krok
Rozšľahajte vajíčko so studenou vodou a pridajte ho do masla. Hladké cesto formujte do gule a dajte na 30 minút do chladničky.
4. Krok
Na plnku zmiešame maslo, cukor, vajíčko, tvaroh a škrobovú múčku.
5. Krok
Plnku navrstvíme na cesto a na vrch uložíme egreše, ktoré sme vložili na 5 minút do horúcej vody a následne scedili.
6. Krok
Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 45 minút.