Ezme ( šalát z tureckej kuchyňe)
Ezme je jeden výborný šalát z tureckej kuchyňe 😊 Zelenina v ňom je krájaná na drobno a dochutený je aj tak trocha šalátu netypickými prísadami. Jeho chuť je výraznejšia, aromatickejšia.
Ingrediencie
- 500 g paradajky
- 4 Papriky
- 1 Cibuľa
- 1 zväzok petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnak
- 3 pl olivový olej
- 3 pl sirup z granátového jablka
- 2 kl mletá červená paprika
- 2 kl mäta drvená sušená
- soľ
- citrónová šťava podla chuti
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky, papriku a cibulu si nakrájame na drobno. Cesnak postrúhame a petržlenovú vňať nakrájame. Vložíme do jednej misky, pridáme olej, sirup, ml.papriku, mätu a soľ. Celé dobre premiešame a 3-4x ponorným mixérom mixneme do šalátu. To preto, aby tá neskôr vzniknutá šťava bola na koniec hustejšia a nie vodová, ako pri klasických šalátoch. Ak chcete môžte si ho rozmixovať aj viac, niekde v Turecku ho rozmixujú aj viacej :-)
Podla potreby a chuti ochutíme aj pár kvapkami citrónu a hotové Ezme necháme postáť aspoň 3-4 hodiny, kedže sa musia prepojiť chute 😊 Ja ho zvyknem pripraviť aj 6-7 hodín vopred a nechám v chladničke. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube