REKLAMA
Fantastická liata ríbezľová bublanina

Fantastická liata ríbezľová bublanina

Túto jednoduchú ríbezľovú dobrotu si doma musíte upiecť aspoň raz počas leta. Bleskovo pripravená, šťavnatá liata bublanina s ríbezľami.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
12
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kypriaci prášok Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do
  • 250 ml plnotučné mlieko Pridané do
  • 3 vajcia Pridané do
  • 1 bio limetka Pridané do
  • miska ríbezlí Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

V miske premiešame múku, kypriaci prášok, cukor a strúhanú kôru z limetky.

2. Krok

Maslo roztopíme a zmiešame s mliekom. Prilejeme do misy so suchými surovinami a metličkou vyšľaháme.

3. Krok

Do zapracovaného riedkeho cesta pridáme limetkovú šťavu. (Stačí z polovice limetky.) Ďalej pridáme postupne vajíčka a zapracujeme do cesta.

4. Krok

Cesto prelejeme do tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Na vrch vysypeme rovnomerne ríbezle a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

5. Krok

Koláč je hotový, keď sa jeho okraje oddeľujú od tortovej formy a je pekne zlatavý. Približne však pečieme 25-30 minút. Upečenú bublaninu môžeme posypať práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov