Fantastická liata ríbezľová bublanina
Túto jednoduchú ríbezľovú dobrotu si doma musíte upiecť aspoň raz počas leta. Bleskovo pripravená, šťavnatá liata bublanina s ríbezľami.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 100 g kryštálový cukor
- 1 kypriaci prášok
- 100 g maslo rozpustené
- 250 ml plnotučné mlieko
- 3 vajcia
- 1 bio limetka
- miska ríbezlí
Najnovšie letáky
Postup
V miske premiešame múku, kypriaci prášok, cukor a strúhanú kôru z limetky.
Maslo roztopíme a zmiešame s mliekom. Prilejeme do misy so suchými surovinami a metličkou vyšľaháme.
Do zapracovaného riedkeho cesta pridáme limetkovú šťavu. (Stačí z polovice limetky.) Ďalej pridáme postupne vajíčka a zapracujeme do cesta.
Cesto prelejeme do tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Na vrch vysypeme rovnomerne ríbezle a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Koláč je hotový, keď sa jeho okraje oddeľujú od tortovej formy a je pekne zlatavý. Približne však pečieme 25-30 minút. Upečenú bublaninu môžeme posypať práškovým cukrom.