Fantastické škoricové osie hniezda so smotanovou polevou
Najlepšie škoricové slimáky čo som doteraz jedla. Mäkké cesto, vela plnky a výborná smotanová poleva!!! Tieto škoricové rolky musíte vyskúšať, sú také dobré že jeden kúsok nestačí! Chutia celej rodine🙂
Ingrediencie
Na cesto
- 600 g hladká múka
- 50 g cukor
- 50 g maslo
- 1 čajová lyžička soľ
- 21 g droždie čerstvé
- 350 ml mlieko
Na plnku
- 250 g maslo
- 250 g trstinový cukor
- 4 polievková lyžica škorica
- 1 vanilka cukor
Na polevu
- 125 g maslo
- 150 g smotana kyslá
- 100 g cukor práškový
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, ktoré sa už oddeluje od misky. Cesto ešte pomocou múky vypracujeme do bochníka a necháme 30-40 minút kysnúť.
Na plnku si zmiešame mäkké maslo, hnedý a vanilkový cukor a škoricu. Plnku dáme zatial bokom.
Ked cesto nakyslo ho vyválkame na velký kruh. Na cesto rozotrieme našu plnku a zrolujeme zlahka do závinu. Závin napokon pokrájame na 11 častí, hrubých na 2 prsty. Slimáky poukladáme na pekáč vytretý maslom a necháme 25-30 minút podkysnúť.
Podkysnuté slimáky dáme do rúry , ktorú sme si vopred rozohriali na 180 °C na 25 minút a upečieme. Upečené necháme vychladnúť, ale nemusíte celkom do studena.
Na polevu si dáme do hlbšej nádoby zmäknuté maslo, smotanu izbovej teploty a cukor. Celé to mixneme ponorným mixérom. Má to dostať konzistenciu peny. Napokon už len polevu natrieme na naše koláče a môžme maškrtiť😉 Ja osobne ich zvyknem po natretí nechať 2-3 hodiny postáť a až potom jesť
Tieto koláče sú naozaj fantastické, vrelo odporúčam! Cesto mäkučké a lahké, plnka úžasnej škoricovej chuti ktorá absolútne a výnimočne ladí so smotanovou polevou🧡 Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube