REKLAMA
Fantastický ríbezľový koláč
Veľmi rýchly koláč s ríbezľami a čokoládou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 200 gr hladká múka
- 85 ml slnečnicového oleja
- 120 gr kryštálový cukor
- 150 ml mlieka
- 5 gr kypriaci prášok
- 1 lyžička škorice
- 4 vajce
- 200 gr čierných ríbezlí
- 3 tyčinky kinder čokolády
- 5 gr gluten
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Múku, mlieko a cukor si zmiešame v miske.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pridáme celé vajíčka a zmiešame dokopy.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Pridáme prášok do pečiva, škoricu a glutén a opäť premiešame.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Nasleduje olej. Miešame do jednotného cesta bez hrudiek.
Zdroj: Youtube
5. Krok
K cestu nasypeme zavárané ríbezle, a len jemne zamiešame. Môžeme použiť aj čerstvé, dôkladne umyté a jemne poprášené múkou.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Cesto vylejeme do formy, vystlanej papierom na pečenie a na vrch ešte nasypeme zopár ríbezlí.
Zdroj: Youtube
7. Krok
Na vrch poukladáme kinder čokoládky a dáme piecť do rúry na 30 minút, 200C.
Zdroj: Youtube