Zdroj: suriya007 via iStockPhotos
Farmársky rezeň na babičkin spôsob
Tento recept mám od svojej milovanej babičky, ktorá ako skúsená kuchárka vždy pripravovala čarovné jedlá vo svojej malej kuchyni. Výrazná chuť a chrumkavá pečienka z BauernSchnitzel robia toto jedlo mojím najobľúbenejším. A najlepšie na ňom je, že je také jednoduché na prípravu, že bude mať úplný úspech aj vo vašej kuchyni.
Ingrediencie
- 4 Bravčový rezeň
- soľ a korenie
- 1 vajce
- 100 g Drobky
- 100 g múka
- 200 g huby
- 1 veľké Cibuľa
- 200 g slanina
- 4 zemiaky
- 100 ml Krém
- 2 PL Repkový olej na vyprážanie
- 1 zväzok petržlen
Najnovšie letáky
Postup
Prípravu farmárskych rezňov začnite naklepaním rezňov. Uistite sa, že sú rovnomerne tenké, aby sa zabezpečil rovnomerný čas pečenia. Rezne osolíme a okoreníme.
V miske rozšľahajte vajce a pripravte si ďalšiu misku so strúhankou. Rezne najprv namočte do vajíčka a potom do strúhanky. Dbajte na to, aby boli kotlety úplne pokryté strúhankou.
Na panvici rozohrejte repkový olej a opečte na ňom rezne dozlatista. Zvyčajne to trvá asi 4 minúty z každej strany. Aby sa nepripálili, udržiavajte teplotu na stredne vysokej úrovni.
Kým sa rezeň smaží, nakrájajte zemiaky, cibuľu, huby a slaninu na malé kocky. Spoločne ich smažte na inej panvici, kým nie sú chrumkavé. Potom pridajte smotanu a nechajte zmes dusiť, kým nezíska krémovú konzistenciu.
Nakoniec položte eskalopy na taniere, na vrch rozotrite zmes slaniny, húb a smotany a ozdobte petržlenovou vňaťou.
A čo je najdôležitejšie, vychutnajte si svoj Bauernschnitzel s úsmevom a podeľte sa oň s ľuďmi, ktorých máte radi!