REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Fašiangové šišky bez vyprážania

Klasické fašiangové šišky, bez ktorých si obdobie fašiangov nevieme predstaviť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 2 ks droždie Pridané do
  • 2 pinchy soľ Pridané do
  • 2 čl cukor Pridané do
  • 1 ks veľké vajce Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, kvasnice, soľ a cukor. Pridáme vajce, mlieko a maslo. Suroviny dobre premiešame a vypracujeme cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu, kým neskočí.

2. Krok

Príprava šišiek: Kysnuté cesto vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme šišky. Šišky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte 15 minút kysnúť.

3. Krok

Pečenie: Šišky pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov