REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Fašiangové šišky bez vyprážania

Klasické fašiangové šišky, bez ktorých si obdobie fašiangov nevieme predstaviť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 2 ks droždie Pridané do
  • 2 pinchy soľ Pridané do
  • 2 čl cukor Pridané do
  • 1 ks veľké vajce Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, kvasnice, soľ a cukor. Pridáme vajce, mlieko a maslo. Suroviny dobre premiešame a vypracujeme cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu, kým neskočí.

2. Krok

Príprava šišiek: Kysnuté cesto vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme šišky. Šišky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte 15 minút kysnúť.

3. Krok

Pečenie: Šišky pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov