REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Fašiangové šišky bez vyprážania
Klasické fašiangové šišky, bez ktorých si obdobie fašiangov nevieme predstaviť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 500 g hladká múka
- 2 ks droždie
- 2 pinchy soľ
- 2 čl cukor
- 1 ks veľké vajce
- 250 ml mlieko
- 50 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, kvasnice, soľ a cukor. Pridáme vajce, mlieko a maslo. Suroviny dobre premiešame a vypracujeme cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu, kým neskočí.
2. Krok
Príprava šišiek: Kysnuté cesto vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme šišky. Šišky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte 15 minút kysnúť.
3. Krok
Pečenie: Šišky pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.