Fašírka plnená vajíčkom
Vynikajúca fašírka z mletého bravčového mäsa plnená vajíčkami na tvrdo sa skvelo hodí k zemiakovej kaši a zeleninovému šalátu alebo knedli a paradajkovej omáčke.
Ingrediencie
- 1 kg mleté bravčové mäso
- 7 ks vajce
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1 čl mletá paprika sladká
- 4 strúčiky cesnak
- 4 pl strúhanka
Najnovšie letáky
Postup
Mleté mäso zmiešame s 2 vajíčkami.
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou paprikou a pretlačeným cesnakom.
Nakoniec do zmesi zamiešame strúhanku podľa potreby.
Mäsovú zmes rozdelíme na dve časti. Každú z nich na pracovnej doske ručne roztlačíme do tvaru obdĺžnika a do stredu poukladáme za sebou na polovice rozdelené vajíčka uvarené na tvrdo.
Mäsom z oboch strán vajíčka zakryjeme a popritláčame, aby sa zmes spojila a vytvoríme tak 2 rolády.
Do zapekacej misy/pekáča s olejom vložíme obe rolády a namočíme ich v ňom zo všetkých strán.
Pekáč zakryjeme pokrievkou a dáme fašírky piecť do vopred vyhiatej rúry na 180°C cca na 30 minút.
Po 30 minútach pekáč odkryjeme, potrieme fašírky výpekom a necháme dopiecť do zlatista.