Fašírka z rúry
Fašírka ktorá nieje mastná ale ani suchá,,plnená vajíčkom, syrom a šunkou.
Ingrediencie
Mäsová zmes
- 1 kg bravčové stehno
- 2 vajce
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Cibuľa
- soľ
- štvorfarebné korenie
- 1 čl kurkuma
- 1⁄2 čl rýchlosoľ
Plnka do fašírky
- 7 uvarené vajíčka
- 120 g kyslá smotana
- 115 g strúhaný syr
- 130 g šunka
Najnovšie letáky
Postup
Ja si mäsko meliem doma ,tak mám istotu že je čerstvé a viem čo som pomlela.
Bravčové stehno alebo môže byť aj pleco si pomelieme.
Pridáme surové vajcia, čerstvo pomleté štvorfarebné korenie ,soľ,kurkumu.Môžme aj rýchlosoľ zafarbí mäsko na červeno, ale pozor potom menej kuchynskej soli.Rýchlosoľ nemusí byť, stačí kuchynská soľ.To nechám na Vás.
Cibuľu s cesnakom nadrobno nakrájame a pridáme k pomletému mäsku.
Všetko spolu dobre premiešame. A odložíme cez noc do chladničky. Tak sa nám chute lepšie prepoja keď zmes postojí.Ale môžte robiť fašírky aj hneď.
Ráno mleté mäsko vyberieme.Na potravinovú fóliu ktorú trošku potrieme vodou si pomleté mäsko rovnomerne rozložíme.
Potrieme ho kyslou smotanou .Zvláčni našu mäsovú zmes.
Kyslú smotanu posypeme nastrúhaným syrom(polovicou) a uložíme nakrájanú šunku
Šunku znova posypeme zbytkom nastrúhaného syra a uložíme na tvrdo uvarené vajíčka .
Pomocou fólie zrolujeme a dáme na jemne naolejovaný pekáčik, polejeme troškou vody a šup s ňou do rúry..Cca na 1,5 h. na 195st.
Počas pečenia, podľa potreby podlejeme a keď nám krásne zružovie, vyberieme.
Podávame so zemiakmi, kašou,,, každému ako chutí .dobrú chuť